Hlavní navigace

Konec reklam na Seznamu. Nejnavštěvovanější český web spouští předplatné

17. 9. 2024

Sdílet

Seznam bez reklam
Zdroj: Seznam / koláž Cnews
Seznam si za zobrazení svých webů bez reklamy řekne 179 Kč měsíčně.

Seznam.cz ode dneška nabízí předplatné nazvané Seznam bez reklam. Službu lze pořídit za 179 Kč měsíčně a nahradí stávající Seznam Premium, která za poplatek umožňovala sledovat na seznamáckých webech videa bez reklam. Její uživatelé mohou přejít na novou službu za stávající cenu (29 Kč) až do konce svého předplatného. Ostatní mají na vyzkoušení 14 dní zdarma.

Za uvedený poplatek se zbavíte reklamy na všech webech Seznamu včetně video- a audioreklamy, bannerové inzerce a reklamy v podcastech (ovšem audioreklama v podcastech zůstane). Týkat se to bude více jak dvaceti webů Seznamu, tedy domovské stránky, Novinek a služeb Email.cz, Mapy.cz, Médium.cz či Sreality.cz.

Některé reklamy nezmizí

Reklamu naopak nadále uvidíte v komerčním obsahu přes partnery a vybranou reklamu ve vyhledávání (Sklik). Podle Seznamu by jinak výsledky nebyly relevantní.

Seznam také zlevňuje službu Seznam bez cílené reklamy, kdy vám reklamu sice zobrazoval, ale podle svého tvrzení o vás nesbíral data a reklamu tak necílil. Měsíčně za to chce nově 49 Kč.

„Pokud uživateli v rámci produktu Seznam bez reklam nebudeme zobrazovat reklamu, je samozřejmé, že o něm žádná data za účelem jejího cílení nesbíráme,“ přibližuje Jiří Udatný, ředitel divize Identity a uživatelského profilu.

„Na službách Seznamu pracujeme s reklamou velmi šetrně tak, aby byla pro naše uživatele co nejvíce přívětivá a nerušila jejich zážitek. I přesto však vnímáme, že existuje skupina lidí, kteří dávají přednost prohlížení webů bez inzerce.“

MMF24

Seznam postihl masivní výpadek. Plánovaná odstávka datového centra se vymkla kontrole Přečtěte si také:

Seznam postihl masivní výpadek. Plánovaná odstávka datového centra se vymkla kontrole

„A právě pro ně jsme připravili možnost zakoupení produktu Seznam bez reklam, který jim za měsíční poplatek ve výši 179 korun umožní zobrazování našich webů bez display-, video- a audioreklamy,“ popisuje výhody produktu Jiří Udatný.

Seznam chystá i prémiovou verzi služby Mapy.cz, o které zatím stále mnoho nevíme. Plánuje však propojení účtů v rámci rodiny do jednoho předplatného.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.