Hlavní navigace

Konec sérií GeForce GTX 560 a GTX 550. Koncem léta je nahradí GTX 660 a GTX 650.

31. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak je již zvykem před uvedením očekávaných karet, objevilo se již několik „zaručených zpráv“ o tom, jak bude GTX 660 Ti a GTX 660 vypadat. Takto vzniklý guláš hezky rozebral kolega Adam Vágner v novince: Fotky a specifikace GeForce GTX 660 a GTX 660 Ti: po sto padesáté a zase jinak.

Referenční GTX 560 Ti z dílny Nvidie.

Náplň této aktuality je však spojena spíše s pachutí smrti a odchodu. Mnozí již správně tuší, že mám na mysli ukončení výroby pravděpodobně nejoblíbenějšího modelu předchozí generace grafických akcelerátorů od společnosti se zeleným okem ve znaku, GeForce GTX 560 Ti. Ta si vydobyla mnohá srdce hráčů skvělými provozními vlastnostmi a příznivým poměrem cena/výkon. Společně s ní se do křemíkového nebe odebere také GTX 560 a GTX 550 Ti. Na přelomu srpna a záři by na trh měly dorazit GTX 660 Ti, GTX 660 a GTX 650, které současné modely nahradí. Nvidia už partnerům oznámila termín ukončení objednávek čipů pro staré modely a po splnění objednávek jejich výroba skončí.

 

Zájemci o koupi některé ze současných karet, jejichž výroba bude zanedlouho ukončena, mají tedy o vrásku na čele více. Počkat si až budou novinky otestované a v obchodech a čekat na ještě nižší ceny, které jsou již tak výhodné, doufaje, že budou zásoby karet dostatečné, nebo jít do obchodu nyní. V současnosti se GTX 560 Ti prodává od 4700 Kč, GTX 560 od 3300 Kč a GTX 550 Ti od 2600 Kč. Po vývoji v posledních měsících se nedá čekat, že by ceny připravovaných modelů byly z nejvýhodnějších. Avšak jak již to bývá, s novou generací se zvedne i výkon a zlepší vlastnosti, takže je jen a jen na vás, kolik jste ochotni si připlatit za výkonnější model.

Porovnání zmiňovaných karet s aktuální nabídkou naleznete v dvoudílném článku:

KL24

 

Zdroj: DonanimHaber

Byl pro vás článek přínosný?