Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Střídání času skončí, ale až v roce 2021, rozhodli europoslanci. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 27. 3. 2019 5:28

    RedMaX

    Bohuzel doslo k tomu, ze v CR se zavedl nespravny pojem letni a standardni cas. Zatimco v Nemecku, Rakousku, Polsku a na Slovensku se cas oznacuje jako letni a zimni a lide tak prirozene chteji ponechat letni cas. V CR bohuzel toto neplati a lide chteji ponechat "spravny" cas, ktery jim vcelku logicky pripomina slovo standardni. Protoze ja jsem za ponechani letniho casu (rozumej je mi nejakej cas u zadele, ale kdyz uz, tak at mame stejnej cas jako ostatni), tak se lidi ptam na duvody, ktere je vedou k prosazovani "standardniho" casu. Odpovedi mi je, ze chceme preci ten spravny cas, u ktereho je poledne (slunce nad hlavami) ve 12:00. :-D Nemusim vam snad vysvetlovat, ze to pro zadny cas neplati, nebot poledne je ve 12:00 jen 2x rocne a zadny cas nedokaze sledovat drahu Slunce.

    Tleskam EU dobre to zvolili, takhle se bude mluvit o zavedeni jednoho casu misto, aby se mluvilo o zavedeni totality na internetu!