Hlavní navigace

Konec výmluv, piráti. Tidal je v Česku a hudbu streamuje v bezztrátovém FLACu

17. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do Česka a na Slovensko dnes vstoupila hudební služba Tidal. Láká na Hi-Fi streaming, neboť kromě tradičního formátu AAC nabízí hudbu také v bezztrátové kompresi FLAC s 44,1kHz vzorkováním a 16bitovou hloubkou.

Tidal je ode dneška v Česku a na Slovensku
Tidal je ode dneška v Česku a na Slovensku

To je rozdíl oproti Spotify nebo Google Play Musicu, které podporují pouze ztrátovou kompresi, což se nelíbí náročnějším audiofilům. S FLACem si už rozumí i konkurenční Deezer, nicméně tento formát nabízí zatím jen v USA.

 

Tidal má v katalogu přes 25 milionů skladeb od hlavní vydavatelské trojky Universalu, Warneru i Sony plus také menších labelů. V nabídce nechybí ani čeští nebo slovenští interpreti. Kromě audioskladeb Tidal obsahuje i přes 75 000 videoklipů nepřerušovaných reklamou.

Háček? Zřejmě cena. Měsíční předplatné Tidalu je 399 Kč. Náročnější posluchači zvyklí kupovat hudbu na CD ale mohou dost ušetřit. Za cenu dvou kompaktů dostanou přístup k celému katalogu 25+ milionů písniček. Na druhou stranu, zvukově osekané Spotify stojí v přepočtu 165 Kč a Google Play Music All Access je jen za 149 Kč.

Pokud vás přesto nabídka zaujala, Tidal má aplikace pro Android, iOS, OS X, je i na webu a ve vybraných síťových přehrávačích.