Hlavní navigace

Konečně: Hudební služba Google Play Music míří do Česka

30. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká pobočka Googlu znovu rozdmýchala diskuzi ohledně tuzemského spuštění hudební služby Play Music. Naznačuje, že během noci dojde k dalšímu odhalení. Dle našich informací dnes firma pořádala soukromý hangout, ve kterém oznámila nějaké novinky a k jejich oficiálnímu odhalení dojde v úterý v 1:00 ráno.

V řadě zemí si už českou hudbu mohou koupit
V řadě zemí si už českou hudbu mohou koupit

Google už letos v Česku spustil knižní obchod, hudba měla brzy následovat. Technologické ani legislativní překážky už firmu nebrzdí, to jen ona sama. Služba Play Music (v češtině Hudba Play) už totiž:

MMF24

  • Je přeložena do češtiny včetně nápovědy.
  • České jsou i obchodní podmínky týkající se hudby.
  • Google už získal práva k distribuci hudby v EU, potažmo v Česku.
  • Na seznamu licenčních partnerů už je uvedena český Ochranný svaz autorský (OSA).
  • V katalogu se nachází česká hudba.

Web Telecompaper.com už navíc provalil, že v Rusku dojde ke spuštění Play Musicu v prvním říjnovém týdnu. Google v poslední době otevírá své digitální obchody na více trzích současně. Existuje tedy velká šance, že se svezeme s Ruskem a možná jiným středo- či východoevropskými zeměmi (Polsko, Maďarsko…?).

Oživeno [1:00] – Potvrzeno. Služba Google Play Music bude v Česku spuštěna ještě dnes, a to včetně předplatného All Access za 149 Kč měsíčně (do 15. listopadu bude v akci za 129 Kč). Podrobnosti přineseme v samostatném článku.