Hlavní navigace

Konečně je známá náhrada za „aplikace pro Metro“: aplikace pro Windows Store

14. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nezvykle dlouho Microsoft mlčel o tom, jak budeme říkat aplikacím pro dotekové prostředí ve Windows 8. Ačkoli za uplynulou dobu padlo několik více či méně povedených návrhů, nemělo cenu se v tom příliš pitvat. Teď už snad ale můžeme něco říct, aniž by to za dva dny přestalo platit. Redmondští konečně přiznali barvu alespoň částečně. Aplikacím pro Metro budeme říkat aplikace z/pro Windows Store. Překlad do češtiny je v tomto případě trochu ošemetný a záleží na nás uživatelích, jak se ho zhostíme.

Zpátky do minulosti: Microsoft si zřejmě vybral náhradní název: Metro bude nyní Windows 8

Náhrada se našla za původní výraz Metro-style apps, který bude v originále nahrazen Windows Store apps. Dosud vypadal pravděpodobně návrh moderní aplikace. Microsoft ho již sám při několika příležitostech použil. Podle něj ale toto označení přísluší aplikacím, jež jsou připojené k internetu a využívají stálého propojení služeb. Jde tudíž o velmi obecné označení. K moderním aplikacím patří právě ty pro Metro. Jim budeme říkat aplikace pro Windows Store. Microsoft změnu postupně zavádí v dokumentaci.

 

Stále se ovšem nevyřešilo, jak budeme nazývat dlaždicové rozhraní. Metro by stále mělo být mimo hru, zřejmě kvůli přetrvávajícímu sporu s německou firmou Metro AG. Vyvstalo i pár nových otázek. Například, jak budeme říkat aplikacím pro Windows Phone? A co prográmky, které nebudou distribuovány skrze Windows Store, tedy ty firemní? Čekáme na další odpovědi od Microsoftu.

Aplikace pro Windows Store

Zdroj: ZDNet