Hlavní navigace

Konference Applu už brzy, má nás co překvapit?

27. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tradiční vývojářskou konferenci Applu opět odstartuje její prezident Steve Jobs. Na Worldwide Developers Conference (WWDC) si každý rok odbude premiéru některý z nových produktů nakousnutého jablka. Největším trhákem je jistě nový iPhone, ale ten už stejně všichni znají. Snad jen definitivně zjistíte pravé jméno (4G, HD, nebo jiné?). Další generace iPodu Touch už také unikla přímo ve Vietnamu.

iPad je na trhu, MacBooky Pro se už updatu dočkaly, lehce se zlepšila také konfigurace obyčejného MacBooku. Na hardwarovém poli nás asi žádné opravdové překvapení nečeká. Jedině snad vylepšený MacBook Air, možná Apple TV. Kdo ví. A software? Nový mobilní systém jsme už viděli, na následníka desktopového Snow Leopardu je nejspíš ještě brzy.

Steve Jobs v době, kdy ještě nenosil černý rolák a džíny, zdroj: Computer Coupons

Dokonce se spekulovalo, že na pódiu vystoupí šéf Microsoftu Steve Ballmer. Redmondská firma zprávu nakonec negovala na Twitteru. To ale neznamená, že nikdo z Microsoftu nějakou kratší keynote nepovede. Vývojové prostředí Visual Studio 2010 prý bude umět psát nativní aplikace pro iPhone OS i Mac OS X.

MMF24

Steve Jobs slibuje, že nebudeme zklamáni. O tom se přesvědčíme až 7. června v 19:00 našeho času, kdy započne pětidenní maraton WWDC. O hlavních událostech vás určitě budeme informovat. Zájem o konferenci byl obrovský, během sedmi dní se zaplnila celá pětitisícová kapacita všech keynote.

Zdroj: Apple