Hlavní navigace

Konkurence pro TWIMTBP?

26. 6. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

The Way It's Meant To Be Played. Někteří tuto iniciativu Nvidie chválí, jiní (zejména zatvrzelí příznivci ATi) tvrdí, že jde o podvod a uplácení. Ať tak, či onak, herní konzole slouží jako dostatečný příklad, co lze z hardware vyždímat s pořádnou optimalizací.

ATi kdysi také měla podobný program spolupráce s vývojáři, jmenoval se Get in the Game, ale prakticky vůbec se neujal. Nedávno se ale objevila zpráva, že ATi začne spolupracovat s Blizzardem. Fudzilla, s odvoláním na viceprezidenta AMD Matta Skynnera, nyní píše, že ATi by ráda rozjela podobný projekt, jako je TWIMTBP. Tedy pomáhat výojářům s optimalizací pro grafické akcelerátory ATi a společně propagovat produkty obou stran (tedy hry a grafické karty).

Jak už jsem říkal, optimalizace kódu je velmi důležitá věc. Krom toho, bude-li ATi vypomáhat vývojářům, může se jí podařit prosadit větší využití Direct3D 10.1, které ukázalo možné výhody v Assassin's Creed. Na druhou stranu, Nvidia za TWIMTBP utratí nemalé peníze a AMD, které je již dlouhou dobu ve ztrátě, si něco takového nemůže dovolit.

Zdroj: Fudzilla

Autor článku