Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Konsolidujte těžbu! Asus vyrobil pro kryptokopy monstrózní desku s 19 sloty PCI Express. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 24. 8. 2017 0:55

    Gildor

    Hlavně by pro těžaře měli konečně vyvinout nějaká speciální "ala GPU" výpočetní jádra, která by byla výrazně výhodnější na těžbu oproti normálním GPU a tím by se trh těžařů oddělil od trhu herních GPU. Protože to, že lidé musí čekat s nákupem grafik "až konečně půjde zase Ethereum dolů" je dost špatné i v délce pár měsíců, ale pokud by se z toho měla stát dlouhodobá záležitost, byl by to opravdu celkem horror...

    Jako by nestačilo, že RAMky jsou na šílených cenách, SSD se tam dostávají (a to se před pár lety čekalo, že SSD budou brzo cenově úplně někde jidne, než jsou aktuálně a u RAMek by taky nikdo neřekl, že budou raketově zdražovat), teď ještě je problém s grafikama.

    Navíc fiasko Vegy očividně rozvázalo Nvidii ruce v cenové politice, takže i nebýt těžařů - nechci vidět ceny 20xx řady. Mám obavu, že nečekaně výborný poměr ceny a výkonu u GTX 1080Ti byl na delší dobu poslední velký skok tohoto poměru u Hi-endu. Aneb jak jsme až do vydání Ryzenu viděli u Intelu, proč by se někdo snažil neodírat zákazníky, když není konkurence, která by ho k tomu donutila.