Hlavní navigace

Kozy ven, Tegra do ruky, aneb nVidia na Computexu

2. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nvidia se na letošní Computex hodně připravovala a bylo to znát nejen na výběru booth babes. Začněme ale postupně. Jednou z hlavních novinek je, že Nvidia bude na svých GPU, procesory Tegra nevyjímaje, akcelerovat flashové video. Nvidia je tak první, kdo tuto podporu na svých čipech zahrnuje a pro uživatele to bude znamenat jediné – nižší procesorovou zátěž a s tím spojené nižší zahřívání systému a u mobilních zařízení nižší spotřebu. Akcelerována budou přitom nejen HD videa, ale i webový obsah.

Kromě flashe vzala Nvidia společně s řadou výrobců útokem uživatele toužící po malých počítačích, noteboocích i základních deskách založených na platformě Nvidia ION. Celkem zde bylo uvedeno jednadvacet produktů, které naleznete v níže uvedené přehledné tabulce. Těšit se tak můžeme nejen na mrňavé desktopy, ale i notebooky a základní desky. Více o platformě ION zde.

AcerDesktopAspireRevo
AsRockDesktopION 330
ASUSMotherboardC2N7A-I
ASUSAll-in-oneeeeTop ET2002
ColorfulDesktopiHTPC
ECSDesktop7AT-3L
ECSAll-in-oneMorph-I
FlextronicsAll-in-oneCobra-2
FlextronicsDesktopDove-2
FuntwistDesktopFION 330
ICDAll-in-oneKitchen PC
LenovoNotebookIdeaPad S12
MSIDesktopWindbox D200
MSIAll-in-oneWindtop AE2201
PegatronDesktopIPP7A-CP
PegatronAll-in-oneIPP7A-DF2
PegatronMotherboardIPX7A-ION
TCLAll-in-oneRuiyi 1010
TelcastNotebookTL-1000N
WeibuNotebookN10A
ZotacMotherboardION-ITX

Kdo zatouží po mobilním zařízení postaveném na platformě Tegra, tak i na toho si Nvidia připravila řadu lákadel. Celkem zde bylo představeno dvanáct mobilních HD zařízení převážně čítajících mininotebooky. Otázkou je, jestli přítomní novináři věnovali větší pozornost uváděným produktům, či jejich vkusným nosičkám. Koneckonců, posuďte sami. Více se o čipu Tegra můžete dočíst zde.

CS24

Zdroj: Nvidia, TweakTown

 

Autor článku