Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Kritická chyba v Internet Exploreru 7. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 19. 12. 2008 9:51

    Přemysl Vavroušek (neregistrovaný)

    Tak nějak nevím, ale on ten aktualizační mechanismus Firefoxu není tak úplně dokonalý, jak Mozilla tvrdí. Je sice pravda, že funguje, ale opět jde o něco, co počítá s nutností práce na počítači s oprávněními správce počítače - alespoň z mých zkušeností.

    Pokus o manuální aktualizaci Firefoxu zavoláním příkazu z nabídky ve Windows XP se standardním uživatelským účtem skončí neustálým zobrazováním hlášky o instalaci aktualizace, která se neprovede, protože dotyčný user nemá práva instalovat a provádět změny v Program Files. Pro odstranění tohoto hlášení je pak třeba hledat v profilu a měnit tam informace o aktualizaci, protože jinak se nepodaří aktualizovat ani adminovi a FF ohlásí, že aktuální verzi již instaluje. Možná už tam nějaké změny proběhly, ale vím, že ještě nedávno to takto fungovalo. Nejsem si ani jistý, zda je vůbec aktualizace nějak automaticky nabídnuta uživateli s běžným oprávněním.

    To samé na Windows Vista. Zde se aktualizace nabídne, ale opět je třeba elevace práv s pomocí UAC, což na běžném účtu vyžaduje i zadání hesla správce. Pakliže jej uživatel nezná, nemůže aktualizovat.

    Mnohem více by se mi líbil přístup, kdy by si Firefox do systému doinstaloval malou aktualizační službu, která by běžela na pozadí a sama kontrolovala a případně ihned stahovala a po restartu Firefoxu aktualizovala prohlížeč, bez jakéhokoliv zásahu uživatele, podobně jako je tomu např. u antivirů.

    Přemysl "Mr.Gentleman" Vavroušek aka DJ.Snail