Hlavní navigace

Kritická zranitelnost v aplikaci Adobe Reader 9 a 10

9. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Adobe se se svými zranitelnostmi proslavila. V jednom kuse někdo zneužívá díry ve Flash Playeru nebo Readeru. Právě ve druhém jmenovaném kousku softwaru se objevila díra další. Bohužel se o ní útočníci dozvěděli dřív než chlapíci v laboratořích Adobe, takže se již aktivně zneužívá. Které produkty pro Windows jsou oním problémem postižené?

  • Adobe Reader (i placený Acrobat) 10.1.1 a celá řada 10.x
  • Adobe Reader (i placený Acrobat) 9.4.6 a celá řada 9.x

Jak se zranitelnost projevuje? Útočník jejím prostřednictvím může ovládnou systém, pojí se s ní rovněž nestabilita a pády systému. Prozatím se útoky nejvíce zaměřují na Adobe Reader 9.x. Můžete tedy aktualizovat na desátou řadu, pomůžete si tím víc, než byste čekali. V tuto chvíli pomůže také zdravý rozum.

Se záplatami je to trochu složitější. Příští týden firma dokončí opravu pro Reader 9. Co ale bude s desátou řadou? S tou si v Adobe hlavu nelámou, prý byste měli být chráněni jejím ochranným režimem, který útočníkům znemožňuje napadnout systém. Díky tomu vám vlastně nějaká zranitelnost může být putna. Oprava vyjde až 10. ledna příštího roku, na kdy má společnost plánovaně vydat rutinní aktualizace pro některé své produkty.

Zdroj: Adobe

Byl pro vás článek přínosný?