Hlavní navigace

Křížem krážem po Česku. Na VirtualCzech.cz najdete ta nejhezčí panoramata

3. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud chcete virtuálně cestovat po Česku, máte k tomu několik možností. Stačí sledovat letecké mapy Seznamu a k tomu si zobrazit i fotografie daných míst. Pohodlnějším způsobem je Street View v mapách Googlu, kdy pomocí panoramatických snímků můžete přímo navštívit ulice, kterými projela speciální auta. Když ale chcete navštívit jen vybraná památná místa a navíc nafocená v nejvyšší kvalitě, zkuste portál VirtualCzech.cz.

VirtualCzech.cz

Fotografie více než tisícovky míst mají rozlišení až 55 Mpx. Jedná se o 360° snímky, takže pomocí Flash Playeru v prohlížeči jimi můžete snadno otáčet, přibližovat je nebo oddalovat. Každá fotografie od Aše až po Zámek Lednice má stručný popis, je zařazena do jedné z kategorií (hrady, města, příroda, hotely…) a kraje v republice, nechybí ani odkazy na místo v mapách Googlu a Seznamu (v mém případě ale nefungovaly).

VirtualCzech.cz

Kromě tradičních 360° snímků z Česka na webu najdete i pár fotek ze Slovenska, Polska nebo Egypta; bonusem jsou letecká panoramata. Všechny fotografie vypadají opravdu hezky, ať jsou pořízeny v létě nebo v zimě. Je na nich znát kvalitní fotovýbava a jemné úpravy, takže nečekejte vyumělkované HDR abstrakce.

 

Za portálem VirtualCzech.cz stojí Martin Hrdlička, který stejná virtuální panoramata nabízí i jako službu na zakázku.

Byl pro vás článek přínosný?