Hlavní navigace

Krvavé železo: skvělé a přece levné

2. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

DFI je výrobce (nejen) drahých a superkvalitních desek, co se asi stane, když se taková společnost pustí do výroby levné desky? U sérií Infinity jsme poznali, že se jedná o skvělý nápad, nová série Blood Iron to jen potvrzuje. A teď to DFI zkouší i na ořezaném levném čipsetu P43 pro starý socket LGA 775.

Majitelům Core 2 procesorů se omlouvám za označení „starý socket“, leč vydávat nové desky pro tuto architekturu už dnes není zcela zvykem, DFI ale jako obvykle přichází trochu pozdě a trochu kvalitněji.

DFI LanParty Blood Iron P43-T34 na první pohled říká, že je levnou kvalitou. Minimalistické pasivní zpracování, občasné použití jásavé barvy, logo LanParty, černý design s prvky žluté-oranžové-červené, jak typické pro Blood Iron. Socketu LGA 775 přísluší čtyři sloty pro paměti DDR3 až 1333 MHz stejně jako digitální PWM či ABS II (automatické a snadné přetaktování procesoru). Slot PCI Express 2.0 ×16 je osazen jeden, dále tři PCIe ×1 a dvě PCI.

Gigabitový Ethernet, 7.1-kanálové audio, šest SATA 3 Gb/s a dvanáct USB 2.0 portů, IDE konektor a další z Blood Iron dělají běžnou základní desku formátu ATX.

MMF24

Za kvalitu v tomto případě zaplatíte velmi pravděpodobně méně než 2400 Kč. Pokud nepotřebujete highend, ale zárověň nechcete riskovat pochybnou značku, bude deska ideální koupí.

Zdroj: TCMagazine

Autor článku