Hlavní navigace

Který notebook je nejlepší pro Windows? Třináctipalcový Macbook Pro bez Retiny

25. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Soluto se zabývá monitoringem a analýzou fungování počítačů na dálku, jejich správou i optimalizací systému. Ze vzorku 150 000 přenosných počítačů, které Soluto kontrolovalo, složila společnost žebříček desíti notebooků, které se nejvíc hodí pro využívání Windows. Zahrnutý je počet modrých obrazovek, spadlých aplikací či rychlost startování systému.

Mimo jiné za tři měsíce Soluto zaznamenalo 224 144 neočekávaně ukončených aplikací a 84 251 modrých obrazovek smrti. Majitelé sledovaných notebooků koukali dohromady 62 476 hodin na bootování systému.

Jak to celé dopadlo, si můžete prohlédnout v tabulce níže. Smutným faktem je vítězství Macbooků Pro s nainstalovanými Windows v Boot Campu. Ty mají oproti dalším strojům od OEM výrobců jednu výhodu – Windows v Boot Campu jsou vždy instalovány jako čistý systém. Bez zbytečného bloatwaru, zkušebních antivirů zpomalující start atd…

Mírně pokročilý uživatel si s tím poradí a nechtěných aplikací se zbaví hned po vybalení z krabice. Výsledky jsou tedy hanbou jednotlivých výrobců, kteří své super stroje, mnohdy za nemálo peněz zpomalují nepotřebným balastem.

Zdroj: Soluto

 

Byl pro vás článek přínosný?