Hlavní navigace

Kupte Office 2010, získejte Office 2013: bude nabídka upgradu platit od října?

13. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když si koupíte nový počítač v době, kdy mají zanedlouho vyjít nová Windows, Microsoft vám obvykle nabídne, že můžete přejít na nadcházející verzi operačního systému buď úplně zdarma, nebo aspoň za příjemně nízký poplatek. V současnosti jedna taková nabídka platí, na Windows 8 můžete přejít za 14,99 eura, pokud jste si zakoupili (případně teprve zakoupíte) nový stroj s Windows 7 v období od 2. června do 31. ledna 2013. V dohledné době by měla začít platit ještě jiná akce, která se bude týkat pro změnu kancelářské sady Microsoft Office.

Tip: Ukázka Office 2013: vyzkoušejte si cloudovou kancelář budoucnosti

Firma zahájí garanci možnosti přechodu na Office 2013 zřejmě již 19. října. Jestli je informace pravdivá, což v tuto chvíli nemůžeme úplně stoprocentně potvrdit, budou moci čerství majitelé Office 2010 přejít na nejnovější verzi, až tedy budou k dispozici. Jestli plánujete nákup kancelářského softwaru, chvíli ještě počkejte. Jestliže má nabídka upgradu začít platit zhruba v polovině října, skončit by měla na konci dubna příštího roku. Tehdy ale Office 2013 budou již běžně dostupná na pultech obchodů.

 

V tuto chvíli nevíme přesně, kdy bude balík nové generace vydán, ale dokončen by mohl být s trochou štěstí do konce letošního roku, což by stejně znamenalo, že si ho pořídíte stejně až v příštím roce. Zdroje novinářky Mary Jo Foley hovoří o dokončení produktu v listopadu, v únoru si ho podle nich budeme moct zakoupit. Prozatím není známo, kolik za upgrade zaplatíme. Přechod na Office 2010 byl v rámci podobné akce, na podporu prodejů, poskytován zdarma.

Jestli jste zkoušeli ukázkové vydání, které vyšlo v létě, víte, že se z obyčejné kancelářské sady stává služba, jejíž součástí jsou rovněž desktopové aplikace jako Word nebo Excel. Microsoft by proto měl primárně nabízet přechod na Office 365, budete si však moci zvolit i samostatný balík Office 2013. Více napovídá snímek, jenž by se údajně měl objevit na stránce office.com/offer:

Než se všechno vyjasní, můžete si zatím vychutnat ukázku toho, jak si Microsoft představuje cloudovou kancelář.

CS24

Zdroj: ZDNet