Hlavní navigace

Lancool K12: Ocel místo hliníku

23. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

LanCool, divize Lian Li vyrábějící levnější skříně, představuje nový miditower s názvem K12 patřící do série Metal Boned. O hlavních produktů Lian Li se LanCooly odlišují použitým materiálem a dalšími drobnostmi, které mají snížit cenu "dospělých" skříní, ale přitom zachovat punc kvality výrobce. Z aluminia je vyroben pouze přední panel a dvířka, další hliník se odstěhoval do Humpolce a byl nahrazen levnější ocelí.

Snadnou montáž desky zajistí oddělitelný panel, montáž ostatních komponent se už bohužel neobejde bez šroubováku. Mřížky pro ventilátory jsou tvořeny obyčejnou pláství bez protiprachových filtrů. Vibrace disků a mechanik by měly pohltit speciální odpružení. Místo pro zdroj bychom také raději uvítali vespod skříně. Na té vrchní se pod malými dvířkami schovává bracket s I/O konektory.

Po dražších Lian Li K12 zdědila jednoduchý ale přitom zajímavý design. Skříň má devět 5,25" pozic, z toho 3 můžou sloužit jako 3,5" pro pevné disky. Rozměry jsou 210 x 450 x 526 mm a ke skříni jsou přibaleny dva 120mm ventilátory. K12 bude dostupná během na přelomu července/srpna za přibližnou cenu 160 USD.

Další fotografie naleznete na webu výrobce.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku