Hlavní navigace

Last.fm předělalo rádio. Teď raději uživatelům pouští klipy z YouTube

28. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Každý velký hudební fanda si zaznamenává statistiku poslechů pomocí služby Last.fm. Ono sledovat, co jste nejvíce poslouchali během v posledním měsíci či roce je zajímavější, než se zdá. Před více než rokem provozovatel Last.fm ve spoustě zemí vypnul či omezil možnost bezplatně poslouchat rádio, resp. tuto možnost v některých případech odebral dokonce i předplatitelům.

Tip: „Scrobblování“ hudby z YouTube. Nešiďte statistiku na Last.fm

Tentokrát autoři s rádii opět experimentují, ale úplně jiným způsobem. K poslouchání totiž využívají YouTube. Nový hudební přehrávač se nachází ve fázi beta. Ačkoli funkcionalita se prakticky nezměnila, ostatně pořád do reproduktorů pouští hudbu, zdroj je jiný. A obvykle také vidíte hudební klip. Zájemcům se po přihlášení objeví v horní části stránky odkaz na zkušební verzi přehrávače.

 

Last.fm ke změně přikročilo zřejmě z důvodu hledání dalších úspor. V oblasti streamování je aktuálně velmi plno a autoři zápasí s realitou, aby zůstali relevantní. Statistiky jim jdou, zato na přehrávání lidé používají Spotify nebo např. Rdio. Otázkou zůstává, jestli hudební klipy z YouTube nenabídnou nižší kvalitu zvuku. Navíc, ty si pustíte přímo na webu YouTube. Na druhou stranu Last.fm dovede přehrávat rádia podle vašeho vkusu a požadavků.

KL24

Betu si vyzkoušejte klidně i vy. Když zdroj poskytuje muziku bezplatně, nemusí být v takové míře aplikována teritoriální omezení. Má další rádio zdarma a pro celý svět se šanci uchytit?

Zdroj: TNW

Byl pro vás článek přínosný?