Hlavní navigace

LCD monitor Eizo DuraVision umí 3D i bez brýlí

1. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Eizo není prvním výrobcem, který uvádí produkt schopný „skutečného“ 3D vjemu i bez použití speciální (anaglyfických, zatmívacích/závěrkových) brýlí. Uživatelům nejblíže se asi brzy dostane kapesní konzole Nintendo 3DS, o které jsme na Cnews už napsali mnoho detailů. Také jsme psali, že ani 3D zobrazení bez brýlí neodstraňuje jeden z hlavních záporů a tedy vyšší náročnost pro pozorovatele. Přesto nás Eizo DuraVision FDF2301-3D jakožto jedna z prvních vlaštovek nadchnul.

Už při prvním pohledu na název a robustní rám vám bude zřejmě jasné, že tohle není monitor pro domácnosti. Předpokládá se také cena v řádu mnoha tisíc dolarů a není úplně jasné, jak moc sériová výroba tohoto monitoru bude. V každém případě však FDF2301-3D ukazuje vývoj technologie a rozměry (především hloubka) by měly umožnit bezchybné promítnutí dvou složených obrazů (stereo) z velkého intervalu úhlů.

Na Akihabaranews mají pod článkem i originální tiskovku od Eiza (v rozsypaném čaji) a informace o tom, že FDF2301-3D nabízí několik 3D režimů: Side-by-side, Anaglyph, Frame Sequential a Dual Input (se dvěma DVI-D vstupy a VESA Stereo pro synchronizaci).


Stereo výstup má např. každá karta Nvidia Quadro

Zdroje: Engadget, Akihabaranews