Hlavní navigace

LCD tablet BoogieBoard RIP: konečně s možností zápisu

23. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V dubnovém čísle Extra PC jsme vás seznámili s netradičním zápisníkem Boogie Board, který nás nadchnul svou jednoduchostí a bezchybnou funkčností. Rovněž jsme vám slíbili podzimní recenzi vylepšené verze Boogie Boardu, která by měla umožňovat uložení obsahu na displeji do PDF. A tu vám nabízíme právě zde.

Nový poznámkový tablet dostal název Boogie Board RIP a snad již tímto přídomkem (který mimo jiné znamená Rest In Peace, tedy Odpočívej v pokoji) předurčil svoji budoucnost. U první verze jsme chválili vysokou úroveň zpracování a použití kvalitnějších materiálů, než na jaké jsme u levnějších zařízení zvyklí. Výrobce se však rozhodl v tomto trendu nepokračovat a zvolil méně kvalitní plasty, které působí opravdu levným dojmem. K němu mimo jiné přidal i nevýraznou šedivou barva.

BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP 

Hlavní lákadlo však vězí v něčem jiném. Stejně jako další tablety Boogie Board umožňuje RIP běžné vytváření poznámek na speciálním displeji, který můžeme svou technologií zařadit někam mezi elektronický inkoust a běžné LCD. Specialitou tohoto modelu je ale možnost přenést jedním tlačítkem své poznámky načrtnuté na displeji do souboru PDF. Způsob, jakým toho dosáhnete je však značně nepohodlný. Poznámky na displeji je možné tvořit, i když není zařízení probuzené. V tom případě je ale není možné dostat do interní paměti. Pokud tak chcete učinit, musíte před tím zařízení probudit tlačítkem Wake a až poté začít psát či kreslit.

BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP BoogieBoard RIP

MMF24

To, že je obsah ukládán do paměti signalizuje blikající dioda, kterou je tedy pro kontrolu nutné sledovat. Zatímco pro kreslení na displeji jsou použité tekuté krystaly, které vyžadují tlak, samotný záznam do PDF využívá magnetické vrstvy. A v tom je hlavní problém zařízení. Pokud se kovovou špičkou pera přiblížíte k samotné ploše, pohyb se do magnetické vrstvy zaznamená i bez dotyku. Do PDF se tedy uloží jiný záznam (s mnoha nechtěnými šmouhami), než který vidíte na displeji, kde se obraz tvoří pouze dotykem. Tento model je tedy pro nás obrovským zklamáním a budeme rádi, pokud výrobce zapracuje na jeho výrazném vylepšení.

Parametry
Cena 2 790 Kč včetně DPH
Názor 45%
Zapůjčil Satomar s.r.o.
LCD tablet BoogieBoard RIP
displej 9,5"
baterie Li-Ion
balení tablet, stylus, datový kabel
formát souborů vektorové PDF
interní kapacita 8 MB (asi 200 stránek)
výdrž 60 dní (stand-by), 1 týden (používání)
rozměry 79 × 282 × 13 mm
hmotnost 325 mm

 

Plusy / mínusy
  nízká hmotnost
  zpracování
  problémy při ukládání

Autor článku