Hlavní navigace

Leadtek GTX 780 Hurricane III má navýšené takty a tříventilátorový chladič

18. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Leadtek po kratší odmlce zařadil další kartu do své nabídky. K referenční WinFast GTX 780 nyní přidává WinFast GTX 780 O.C Triple Fan, kterou zřejmě budete nacházet pod názvem Hurricane III. Ač se podle masivního chladiče se třemi ventilátory může zdát, že se jedná o kartu s vysokým přetaktováním už od výrobce, ve skutečnosti to až tak pravda nebude.

WinFast GTX 780 Hurricane III
WinFast GTX 780 Hurricane III

 WinFast GTX 780 Hurricane III WinFast GTX 780 Hurricane III WinFast GTX 780 Hurricane III

Leadtek sice bude tuto kartu prodávat s nereferenčními takty, ale ty se zdaleka neblíží potenciálu jádra. Jeho frekvence je nastavena na 876 MHz a GPU Boost dokáže takt zvednout na 928 MHz, což je v obou případech spíše kosmetická úprava vůči referenčnímu taktu 863 MHz respektive 900 MHz. Paměti již pracují na referenční frekvenci 6 GHz efektivně. Napájení karty obstarává kombinace 6 a 8pinového konektoru.

Dostatečné chlazení obstarává 35 mm vysoký dvouslotový chladič s jedním 85mm ventilátorem uprostřed, kterému z každé strany sekunduje jeden menší ventilátor s rozměrem 74 mm. Celá karta měří bez 4 mm celých 30 cm. Otázkou zůstává hlučnost, ale při práci na taktech nastavených výrobcem by se teploty karty měly pohybovat citelně níže oproti referenčnímu designu Nvidie. Pokud tomu tak nebude, postrádá paráda v podobě takto rozměrného chladiče smysl, ale zřejmě se najde i dost uživatelů, kteří hledí spíše na nablýskané pozlátko.

Zadní záslepka poskytuje místo pro jeden HDMI, DisplayPort a dva DVI konektory. Na pultech obchodů by se WinFast GTX 780 Hurricane III měl objevit 20. září za blíže nespecifikovanou cenu. Vzhledem k mírnému navýšení taktů se však výsledná cena nebude zřejmě příliš lišit o referenční karty.

KL24

 

Zdroje: Leadtek, TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?