Hlavní navigace

Leadtek PxVC1100 s Toshiba SpursEngine brzy u nás

30. 6. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

České zastoupení tchajwanské společnosti Leadtek (z Polska) už oficiálně poslalo detaily o kartě pro převod náročného H.264 videa. To signalizuje jediné: brzké uvedení na trhy CEE.

O kartě, která má ledaccos společného s IBM-Toshiba-Sony Cell známém z PlayStation 3, jsme vás informovali už koncem dubna. Se čtyřmi jednotkami SPE dokáže SpursEngine v případě podpory ze strany softwaru až násobně urychlit převod náročného videa. A to jak oproti procesoru, tak GPU Nvidia s CUDA (pozor, srovnání jsou zatím jen s GeForce 9600 GT s 64 stream procesory a procesorem Intel Pentium D na 2,8 GHz).

Na tomto místě znovu doporučuji přečíst si první aktualitu s fundovaným komentářem Lukáše Václavíka, poté můžete vzít zavděk níže citovanou originální tiskovkou od Leadteku. V českých obchodech výrobek zatím zalistován není, v rakouských a německých už ano. V zemi lyžařů cena začíná na 175 EUR (4 500 Kč), obyvatelé nejlidnatější země EU ji mají o 10 EUR levnější.

Cena na úrovni univerzálněji použitelné GeForce GTX 260 s 216 stream procesory je tedy skutečně vysoká, v grafech by to tedy chtělo srovnávat s CUDA alespoň na GTX 275 (240 SP) a čtyřjádrovým procesorem Core 2 nebo Core i7. Rozměry, spotřeba a zřejmě i nízká hlučnost budou oproti výkonné grafické kartě ale asi na straně Leadteku WinFast PxVC1100.

Dále už citace originální TZ:

Nový produkt WinFast PxVC1100 představuje zástupce nové generace  MPEG2/H.264 (známé i jako MPEG4-AVC) akceleračních karet vybavených vysoce výkonnými stream procesory SpursEngine firmy Toshiba.

Náš produkt v sobě integruje Synergistic Processing Element (SPE), založený na technologii "Cell Broadband Engine”, jednoslotové adaptivní chlazení, rozhraní PCI Express a extrémně kompaktní nízkoprofilový rozměr.

Společnost Leadtek je hlavním partnerem při produkci rozšiřujících karet založených na technologii Toshiba SpursEngineTM a spolupracuje s množstvím partnerů při tvorbě aplikací plně využívajících tuto technologii.

WinFast PxVC1100 vám exkluzívně přináší:

  • Až 75% šetření času při převodu videa a až o 80 % menší zatížení procesoru
  • Vysoké rozlišení: převod SD videa do HD Blu-ray kvality
  • Standardně dodávaný software na zpracování videa TMPGEnc 4.0 XPress

Ultimátní kombinaci karty PxVC1100 a aplikace TMPGEnc 4.0 XPress (včetně TMPGEnc Movie Plug-in SpursEngineTM) přináší uživatelům plnou kontrolu při zpracování videa a díky technologii SpursEngineTM zaručuje bezkonkurenční rychlost i v případech zpracování videa ve vysokém rozlišení, kde výkonem nepostačuje ani ten nejrychlejší čtyř-jádrový procesor.

Krom toho jestli něco není možné zpracovat pomocí SpursEngine, přichází na řadu samotný software TMPGEnc 4.0 XPress. Mezi tyhle úkony patří zpracování zvuku a slučování dedikovaných obrazových a zvukových stop.

Uživatelé využívající grafickou kartu s podporou technologie NVIDIA CUDA mohou očekávat výrazné zvýšení výkonu dosahující až 558 %! Přesnější informace o nárůstu výkonu najdete na stránce: www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=505

Společnost Leadtek poskytuje i specializovaný Software Development Kit (SDK) a zajímavé balíčky, reflektující potřeby množství potenciálních zákazníků. Vývojové nástroje přinášejí možnost tvorby vlastních specializovaných aplikací, využívajících sílu a možnosti naši rozšiřující karty Leadtek WinFast® PxVC1100. Pro doplňující informace navštivte prosím stránku: www.leadtek.com/spursengine/

Standardní balení obsahuje kartu WinFast PxVC1100, software Pegasys TMPGEnc 4.0 XPress with Movie Plug-in SpursEngineTM, nízkoprofilovou záslepku a redukci napájení.

Jestli jste připraveni na úžasný svět ve Full HD rozlišení, neváhejte a následujte tisíce spokojných uživatelů vlastnících naši rozšiřující kartu Leadtek WinFast PxVC1100.

MMF24

Autor článku