Hlavní navigace

LED monitory s tetováním od AOC

24. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost AOC nepatří v našich končinách k těm výrobcům, po kterých by každý doslova šílel, přesto čas od času nabídne i ona pěkný model pro méně náročné zákazníky. Právě takové je dnes představené duo monitorů: parametry mají spíše průměrné, zatímco design rozhodně není nudný. Pojďme se na ně podívat.

Tandem sestává z modelů e2240Vwa (21,5") a e2440Vwa (24"), oba dostali do vínku vysoké Full HD rozlišení (1920 × 1080 px). Podél zobrazovací plochy můžete vidět relativně tlustý rámeček z poloprůhledného plastu, jenž monitor jako celek opticky zvětšuje. Hlavním tahákem jsou pak vyryté přírodní motivy na zadní straně, jejich přínos mi však bohužel uniká (alespoň já mám zadní stranu svého monitoru orientovanou přímo proti zdi, takže jsem ji viděl naposledy při vybalování z krabice).

O podsvícení se nestarají CCFL trubice, nýbrž moderní LED, které se rovněž zasadilo o příjemně nízkou spotřebu elektrické energie. Dynamický kontrastní poměr je 20 000 000:1, maximální jas 250 cd/m² a odezva je lehce vyšší 5ms. Monitor spojíte s grafickou kartou pouze přes D-Sub a DVI, HDMI či DisplayPort zcela chybí. Cena prozatím nebyla oznámena, stejně jako dostupnost.

Zdroj: techPowerUp!

Autor článku