Hlavní navigace

Legendární Half-Life 2 se dočká fanouškovského remasteru. Masivní grafické vylepšení doplní podpora RTX nebo DLSS

Sdílet

Zdroj: Nvidia
Zatímco Valve se své franšízy Half-Life mimo Alyx pro VR prakticky nedotklo, fanoušci nelení a vrhli se do přepracování druhého dílu. A když už, tak ve velkém stylu.

Kdo by neznal dnes už legendární herní sérii Half-Life. Střílečka z první osoby, kde se v roli Gordona Freemana musíte probíjet zástupy příšer z alternativních dimenzí. Zatímco Valve na tento kultovní videoherní počin za poslední roky prakticky nesáhlo, fanoušci se spojili a vytvořili nový projekt nesoucí název Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project.

Jak už název napovídá, hra dostane masivní grafické vylepšení doplněné o podporu RayTracingu (RTX), na které se podílí sama komunita skrze platformu Nvidia RTX Remix. Ta je pro všechny zcela zdarma a je postavena na platformě Omniverse, což umožňuje nadšencům vylepšovat klasické herní tituly a moderní technologie, jakými jsou například výše zmíněné RTX, DLSS nebo Nvidia RTX IO GPU.

KL24

Jak je vidět z videa, moddeři pod vedením studia Orbifold Studios se na hře opravdu „vyřádili“ a pomocí výše zmíněných nástrojů a Hammer Editoru od Valve vylepšili grafickou stránku hry k nepoznání. Textury mají až 8krát více pixelů a některé assety hry dostaly až 20krát více detailů oproti původnímu titulu.

Datum vydání neoficiálně remastrovaného Half-Life 2 zatím studio neoznámilo, všechny novinky ohledně hry je možné sledovat na oficiálních stránkách projektu.

Byl pro vás článek přínosný?