Hlavní navigace

Legendární první Diablo si můžete (opět) zahrát přímo v prohlížeči. A to zcela zadarmo

Sdílet

Zdroj: Blizzard
Hraní prvního Diabla ve webovém prohlížeči už tu dříve bylo, nyní tento projekt v nových rukách znovu ožívá.

Zavzpomínáte si občas na legendární Tristram, město s ikonicky temnou atmosférou prvního Diabla? Nyní na sebe můžete opět nechat dýchnout závan nostalgie a vrátit se pomyslně do roku 1996, kdy tato hra vyšla. Diablo si můžete znovu zahrát přímo v prohlížeči.

Původní Diablo totiž už dříve v roce 2019 dostalo reinkarnaci na prohlížeče, jak ale upozorňuje magazín PC Gamer, už dlouho není dostupné. Nyní se na Githubu objevil podobný projekt, s jehož pomocí je možné si Diablo zahrát přímo v prohlížeči. Stačí k tomu kliknout na tento odkaz.

CS24

Projekt Diablo v prohlížeči znovu ožívá

Projekt Diablo v prohlížeči znovu ožívá

Autor: Cnews

Pro zahrání Diabla v prohlížeči máte dvě možnosti. Pokud vlastníte původní hru, stačí z ní nahrát soubor DIABAT.MPQ a pustit se do hraní plné verze přímo v prohlížeči. V opačném případě si můžete vyzkoušet omezenou shareware verzi, která je omezená tím, že můžete hrát jenom za válečníka a nemůžete konverzovat s NPC mimo obchodování.

I tak se jedná o zajímavý projekt, s jehož pomocí se můžete ihned vrhnout vstříc pekelným branám a alespoň krátce si zavzpomínat na tuto dnes už legendární hru. Mimochodem, Diablo není jedinou starou hrou, kterou si můžete naplno užít v prohlížeči. Podobně funguje například i Counter Strike 1.6 nebo starý Doom.