Hlavní navigace

Lenovo bude mít 1GHz smartbook

13. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zvěsti o připravovaném Asus smartbooku, nástupci řady Eee v ceně 3500 Kč s mnohokrát větší spotřebou, vás mimořádně upoutaly, dnes jsme se dozvěděli, že Lenovo připravuje také smartbook.

Stejně jako Asus, u Lenova použili ARM procesor od Qualcommu, známý Snapdragon, honosící se frekvencí 1 GHz. Přehrávání většiny HD videí by nemělo být problémem, procesor je i přes svou mnohokrát menší spotřebu výkonnější než klasický Atom a rozhodně o dost silnější než nový Atom.

Smartbook bude mít prý "HD displej", což asi znamená rozlišení 1366 x 768, což vůbec není špatné na stroj s mnoha hodinami výdrže na baterii. Jako OS se bude používat velmi pravděpodobně Android od Googlu, možností je ale víc, stejně jako je možné nainstalovat Windows CE. Klasická Okna nebude minibook podporovat.

Uvedení novinky je plánováno na CES 2010 v lednu/januáru, model bude pravděpodobně zpočátku nabízet AT&T ve spojení s některým ze svých datových tarifů. Smartbooky by ale měly navštívit i Česko, a cena by měla být velemi růžová. Pro příklad, u nového ARM Eee PC by se mělo jednat v přepočtu asi o 3500 Kč.

Zdroj: TechTicker

Byl pro vás článek přínosný?