Hlavní navigace

Lenovo chystá tablet s Tegrou 3

14. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo nedávno vstoupilo na trh s tablety vybavenými operačním systémem Android a bere to pěkně od podlahy. Kromě již známých modelů, jako je třeba Lenovo K1, jehož recenzi bychom vám měli brzo přinést, se nyní objevily i první zprávy o zatím nepojmenovaném, zbrusu novém modelu s popravdě těžko uvěřitelnými parametry.

Co je zatím známo? Tablet by měl mít úhlopříčku 10,1", čtyř(pěti)jádrový SoC Nvidia Tegra 3 (více informací v našem nedávném článku), neuvěřitelné dva gigabajty RAM na 1600 MHz (není to až příliš?) a nový operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dále se můžete těšit na konektor s USB host (takže můžete připojit třeba myš, pokud po tom toužíte).

Mezi zajímavosti se řadí čtečka otisků prstů na zadní straně, která by podle uniklých informací měla fungovat zároveň jako optický "joystick". Jsme docela zvědaví, jak to v reálu bude fungovat, umístění je dost netradiční, ale když se nad tím zamyslíte, nemuselo by to být úplně špatné, pokud bude dobře vyřešená citlivost a integrace do systému. Tablet by měl mít celé tělo z jakési neznámého materiálu nazvaného "Special Fusion-Skin".

Žádné další informace zatím známé nejsou, dokonce ani rozměry, hmotnost či cena. Zdroje se však zmiňují o tom, že by se tablet měl na trhu objevit ještě do konce tohoto roku.

Zdroj: Engadget