Hlavní navigace

Lenovo chystá Vibe Z2. Smartphone bude mít obří 4 000mAh akumulátor

30. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli smartphony dosud výdrží zrovna neoslňovaly, jak jsme vás včera informovali, čínský výrobce pod značkou ThL hodlá začít prodávat telefon s akumulátorem o tak vysoké kapacitě, že předčí některé tablety. Na 5 000 mAh sice nové Lenovo mít nebude, opět ale půjde o smartphone s nezvykle vysokou kapacitou akumulátoru.

I 4 000 mAh je totiž hodnota, která stále stačí na některé menší tablety. Smartphone se bude nazývat Vibe Z2 a bude v dalších parametrech zajímavější než zmíněný telefon značky ThL. Šestipalcová obrazovka oslní rozlišením 2 560 × 1 440 bodů. Lenovo použije chipset Snapdragon 801, který byl uveden letos v únoru. Jedná se tedy o novinku.

Čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 poběží na taktu 2,5 GHz. Číňané by s umírněnějšími parametry mohli dosáhnout lepší výdrže, ale na srovnání obou přístrojů si budeme muset počkat. Z výbavy pouze víme, že Vibe Z2 bude disponovat NFC a kvalitním 16Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu. Tělo bude tlusté do 7,7 mm. Oficiální představení a uvedení na trh by nemělo být tolik vzdálené.

CS24

Lenovo Vibe Z2Lenovo Vibe Z2
Lenovo Vibe Z2 | Foto: MyDrivers.com

Zdroj: MyDrivers.com via Neowin