Hlavní navigace

Lenovo G560: legenda pokračuje?

4. 4. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Plusy a mínusy

+ slušná kvalita zpracování
+ povedená klávesnice
+ kvalitní chlazení

- méně citlivý touchpad

Úvod, vzhled, kvalita zpracování

Potíž je, že původní G550 nastavila především kvalitativně laťku pro svého nástupce poměrně vysoko - jednalo se o levný, nadprůměrně zpracovaný notebook pro běžné uživatele, který v podstatě neměl žádnou zásadní vadu na kráse. Byl dokonce dostupný jak ve verzích s integrovaným, tak dedikovaným grafickým jádrem, a to v lesklém a matném, tak trochu "business" provedení. (Ostatně recenze obou si můžete na ExtraNotebook přečíst - matná G550, lesklá G550). Přestože nemám v ruce konkrétní čísla a nepředpokládám, že by se o ně Lenovo chtělo dělit, byla G550 jednoznačným prodejním úspěchem, na který prostě bylo nutné navázat.

Proto přichází G560, dovybavená o nové technologie od Intelu a o pár zajímavých funkcí přímo od Lenovo se snaží opět získat sympatie co největšího počtu uživatelů. Na test nám výrobce zapůjčil G560 v nejvyšší konfiguraci s dvoujádrovým procesorem z rodiny Arrandale a dedikovanou grafickou kartou nVIDIA, která se momentálně prodává za cenu pod 19 000 Kč s DPH (druhá varianta se slabším procesorem a menší nadílkou paměti RAM je o 1 500 Kč levnější). Otázka je tedy nasnadě - osloví masy i nový model?

ICTS24

Vzhled

Jak jsem zmiňoval, původní G550 byla k dispozici ve dvou barevných provedeních, v případě novinky tuto možnost čekat nemůžeme, nicméně, jak dále pochopíte, ke škodě to určitě není. Už na první pohled je z G560 patrné, že oproti svému předchůdci designově dospěla - má lepší tvary, které notebook opticky zeštíhlují, nápaditější povrchy, spoustu vkusných detailů a dokonce i matné plochy na vhodných místech. Co se rozměrů týče, máme tu pro úhlopříčku 15,6" s poměrem stran 16:9 celkem standardní hodnoty 377 × 250 × 17,3-34,9 mm při relativně příjemné váze 2,53 kg. Už se ale nezdržujme a podívejme se na naši G560 konkrétněji‚Ķ