Hlavní navigace

Lenovo IdeaPad Y510p: šachta pro mechaniku, disk, ventilátor či druhou grafiku!

24. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejnovější herní notebook od Lenova přichází s novou generací procesorů Intel Core. Kromě Haswellu nabídne Full HD displej s úhlopříčkou 15,6", který je matný (čili nedotykový, ale to hráče netrápí). Dále má až 16 GB paměti a dedikovanou grafickou kartu GeForce GT750M.


 

Lenovo je jedním z mála výrobců, kteří nenechávají na holičkách fanoušky matných displejů. IdeaPad Y510p má zajímavou víceúčelovou šachtu UltraBay, do které jde vložit třeba druhá grafická karta pro zdvojnásobení herního výkonu. Anebo další ventilátor, jako je tomu na dalším obrázku.

Šachta umožňuje také přidání optické mechaniky, ventilátoru pro chlazení nebo pevného disku pro zvýšení úložného prostoru. Aktuální pevný disk má 1 TB a možnost osazení druhého je velmi lákavá. Optickou mechaniku vám tu nikdo nenutí.

Červeně podsvícená klávesnice je dobrým krokem, ač by třeba bílé podsvícení bylo pro oči příjemnější. IdeaPad má navíc kovoý povrch kolem klávesnice. Lenovo IdeaPad Y510p se bude prodávat za cenu od 23 999 Kč.

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.