Hlavní navigace

Lenovo nabízí k 20. výročí Thinkpadů Trackpoint vyrobený ze zlata

10. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo slaví 20 let notebooků řady ThinkPad, jejichž symbolem je již od začátku polohovací zařízení TrackPoint. Červený gumový mikrojoystick sloužící paralelně s touchpadem pro ovládání myši. Kvůli němu najdete tlačítka nejen pod, ale i nad touchpadem.

A Lenovo to hodlá to oslavit: v limitované edici 20+20 kusů nabízí uživatelům, kteří si koupí nový Thinkpad (druhých dvacet prodejcům, kteří jim je prodají), pamětní Trackpoint vyrobený ze čtrnáctikarátového zlata. Je to plně funkční kovová náhrada originálního gumového ovladače, který vyrobil zlatník Vlastimil Kalaš.

" frameborder="0" height="360" width="640">

Získat jej ale nebude jednoduché. Předně si musíte koupit Thinkpad a Lenovo bude nové majitele losovat. Výherce získá zlatý Trackpoint s označení T nebo X (podle řady) a číslem 1–20, spolu s certifikátem pravosti.

Čínská společnost Lenovo vznikla roku 1984 a divizi osobních počítačů koupila od IBM v roce 2005, její podíl na Trackpointech je tedy jen 7 let.

 

zdroj: Lenovo

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.