Hlavní navigace

Lenovo studentům: ThinkPad X131e speciálně pro školy s AMD i Intelem

2. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Malé notebooky dělané speciálně pro školy, respektive jejich studenty, u Lenova nejsou žádnou novinkou – není to zas tak dávno, co jsme vás informovali o ThinkPadu X130e pro (americké) vzdělávací ústavy. Jedenáctipalcové, lehké, levné a odolné notebooky jsou pro tento účel ideální. Lenovo teď přichází s obnovenou verzí notebooku jménem X131e.

Notebook dostane stejně jako minule displej s úhlopříčkou 11,6″ a rozlišením 1366 × 768 bodů, tedy HD Ready. Hardwarová výbava bude do velké míry volitelná, k dispozici budou procesory nižší třídy od AMD i Intelu – u prvně jmenovaného to budou dvoujádra AMD E-300 a E2-1800 architektur Brazos a Brazos 2.0, Intel nabídne dvoujádrový nízkonapěťový procesor minulé generace Sandy Bridge, Core i3-2367M, a slabší Celeron 877. O zpracování grafiky se v obou případech budou starat integrované čipy.

 

Kvůli určení pro školy je u X131e kladen zvýšený důraz na kvalitu zpracování. Notebook působí z fotek docela robustně, výrobce se navíc chlubí třeba tím, že posílené ocelové klouby mají vydržet až 50 000 otevření a zavření víka, posíleným kabelem napájecího adaptéru, prachovým filtrem u ventilátoru a zvýšenou ochranou pevného disku proti nárazům.

Lenovo ThinkPad X131e Lenovo ThinkPad X131e Lenovo ThinkPad X131e Lenovo ThinkPad X131e Lenovo ThinkPad X131e

KL24

Notebook si stejně jako minulou generaci nekoupíte v obchodě, Lenovo jej nabízí přímo školám. Cena by měla začínat na 499 amerických dolarech a je prý možné počítač přizpůsobit – třeba logem školy na víku. Že výrobce tyto školní modely neprodává i volně je trochu škoda; pokud vám je nekoupí škola, seženete je leda na nějaké aukci.

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?