Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad SL410 a SL510 oficiálně v Česku

21. 10. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nové modely ThinkPad - 14palcový SL410 a 15palcový SL510 - pokračují v původním trendu série, přináší tedy konzervativní ThinkPad design ve spojení s multimediálními vlastnostmi, kvalitní klávesnici, TrackPoint i touchpad, nově přibyla podpora multitouch.

Nová generace má být také zhruba o 10 % lehčí. Nejzásadnější změnou prošel ale displej a jeho víko - nové modely SL410 a SL510 jsou první v rodině ThinkPad, které disponují "moderními" displeji s poměrem stran 16:9 a LED podsvícením (k dispozici budou jak matné Anti-Glare, tak lesklé VibrantView verze); víko displeje se (snad už) nadobro zbavilo lesklého povrchu, i jeho tvar je nyní prakticky shodný s ostatními modely řady ThinkPad; červenou indikační diodu bychom už také hledali marně.

Na Calpellu si ještě počkáme

Podstatná je samozřejmě výbava. Vzhledem k zaměření jak na práci, tak na multimédia, bude novinka vybavována procesory Intel Core 2 Duo, prozatím stále platformou Montevina (Calpellu přinesou až nové modely v roce 2010). Z grafických řešení bude k dispozici jak integrovaný čip Intel, tak dedikovaná ATI Mobility Radeon 4570.

Kromě standardní DVD vypalovačky bude k dispozici i verze s Blu-ray mechanikou. Integrováno bude jak HDMI, tak klasický VGA (D-Sub) výstup. Stejně jako v případě minulé generace bude možné notebook dovybavit 3G modemem.

Windows 7 na obzoru

Samozřejmě nebude chybět kompletní nabídka softwaru ThinkVantage a Windows 7.

CS24

Tip: Novinky týkající se aktuálního dění kolem Windows 7 pro vás připravují kolegové z redakce ExtraWindows.cz

Cena 15" SL510 začíná na 11 990 Kč bez DPH, menší 14" SL410 bude o dva tisíce dražší, tedy od 13 990 Kč bez DPH.