Hlavní navigace

Názor k článku Lenovo ThinkPad X1 Carbon: pátá generace nejlepšího notebooku na světě (recenze) od Gildor - Jeden ThinkPad jsem si koupil v roce 2012...

  • 13. 11. 2017 1:19

    Gildor

    Jeden ThinkPad jsem si koupil v roce 2012 a 4 roky jsem byl jeho velmi spokojeným uživatelem. Tehdy je dělali i v řekněmes mainstreamové cenové kategorii (mě stál něco pod 25tis. ale to existovaly i verze za 10-15). Byla to běžná 15,6″, dost tlusté a těžké (2,7kg) provedení i na tehdejší dobu, ale v mnoha věcech nejlepší notebook, jaký jsem kdy měl. Naprosto nejlepší klávesnice a touchpad, jaký jsem u notebooku zažil, dále byl dost tichý a přitom měl chlazení až předimenzované - při plném výkonu se nijak zřetelně nezahříval.

    Loni na jaře jsem ho dal pryč čistě z důvodu výkonu, a bohužel v tu chvíli byly v prodeji jen už příliš drahé ThinkPady (a na vysoký výkon mám PC), takže teď mám IdeaPad a sice je lehčí, na cesty praktičtější, ale na tu klávesnici si asi nezvyknu nikdy. A když si tam člověk občas někde pustí i nějakou hru, tak by to chtělo chladící podložku.

    ThinkPad jsem daroval bratrovi, který ho má jen na internet a hudbu a pro tyto účely mu dost možná bude sloužit ještě hodně dlouho - konkrétně tato verze je i dobře opravovatelná. :)


    K recenzovanému modelu - to je samozřejmě úplně jiná kategorie, než jaký jsem měl já. Tenký "skoroultrabook" vážící lehce přes kilo, ovšem jen s integrovanou grafikou. Ovšem na první pohled má stejnou klávesnici - jak rozložení, tak tvar kláves - jakou jsem tu tak chválil, jen asi budou mít o trochu menší zvih; touchpad je taky téměř stejný, takže věřím že uživatelsky to bude výborný produkt.
    Jen je teď škoda, že nemá už ULV čtyřjádro 8xxxU Kaby Lake - R, protože kdo se o HW zajímá, tak by si teď podle mě nekoupil dvoujádrovou verzi, když mnohem výkonější čtyřjádra už se začínají do notebooků montovat.