Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad X1 Carbon: větší a přitom lehčí díky uhlíkovým vláknům

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Lenovo ThinkPad X1 se dočkal nástupce, který má s předchůdcem, který byl vydaný minulý rok, (téměř) identický název. Přivítejme tedy nový ThinkPad X1 s přídomkem Carbon.

Nenechme se ale zmást stejným názvem. Nejde o obyčejné obnovení platformy, jak to je běžné, novinka se podstatně změnila. Největší změnou je zvětšení celého přístroje. Z původních 13,3" celé tělo narostlo do velikosti 14" a je nyní označován jako Ultrabook – a aby také ne s tloušťkou 18 mm a hmotností 1,36 kg. Snížení hmotnosti oproti minulé generaci má na svědomí stavba těla z uhlíkových vláken – odtud slovo Carbon v názvu.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Lenovo ThinkPad X1 Carbon Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Abychom nezůstali jen u vzhledu: na zařízení je změn víc než dost. Rozlišení 14" LCD panelu vzrostlo z původních 1366 × 768 px na o dost lepších 1600 × 900 px. Další spíše "vychytávky" jsou například podsvícená chicletová klávesnice s odolností vůči vodě. Duší ultrabooku bude nový dvoujádrový procesor Intel architektury Ivy Bridge s technologií Intel v'Pro a integrovaná grafika HD 4000. Ke komunikaci se světem se novinka zmiňuje o 3G modulu, Wi-Fi a Bluetooth jsou samozřejmostí.

 

Velkou změnu podstoupila správa napájení. Funkce RapidCharge tak umožní nabít baterii na 80% za pouhých 30 minut; jak to bude v praxi si ale budeme muset vyzkoušet. O výdrži baterie se novinka nezmiňuje, předpokládáme, že se bude pohybovat okolo 5 hodin.

Více fotografií naleznete zde.

MMF24

Informace o ceně ani o datu uvedení do prodeje zatím nemáme.

Zdroj: Engadget.com

Byl pro vás článek přínosný?