Hlavní navigace

Lenovo ThinkPad X130e se zpozdí

21. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o novém ThinkPadu X130e - jedenáctipalcovém mininotebooku se zvýšenou odolností, určeném především pro (americké) školy jako pracovní pomůcky pro studenty. Nyní se na serveru Engadget objevila informace o zpoždění jeho uvedení na trh.

Původně měl být tento zajímavý notebook k dispozici individuálním zákazníkům (fyzickým osobám) už dvacátého prosince. To se však nestalo a americký web Lenova nyní uvádí dostupnost až v únoru. Podle Engadgetu je to proto, že americkým školám se tento model tak moc zalíbil, že vykoupily všechny kusy v první sérii a Lenovo prostě nestíhá vyrábět další. Pořádně ani nevím, co si o tom mám myslet; každopádně jsem ale rád, že americké školství pro jednou sahá po "dospělých" počítačích a ne po iPadech.

KL24

Lenovo X130e je mininotebook s matným 11,6" displejem s rozlišením HD Ready (1366 × 768 px.), nabízí procesory AMD (E-300, E-450) i Intelu (Core i3-2367M), 2 GB DDR3 paměti, integrované grafiky podle procesoru a pevné disky s kapacitami od 320 do 500 GB. K tomu u Lenova tradičně kvalitní klávesnici, trackpoint, údajně až 8,5 hodiny výdrže a zvýšenou odolnost, které bylo dosaženo mírným zvětšením notebooku, pokrytím víka vrstvou gumy a zaoblením rohů. Je to sice notebook primárně určený pro školství, ale zdá se že bude mít co nabídnout i individuálním uživatelům, pokud upřednostňují mobilitu a odolnost před velkými displeji. O dostupnosti v ČR zatím stále žádné informace nemáme.

Zdroje: Lenovo USA (verze s AMD/verze s Intelem), Engadget

Byl pro vás článek přínosný?