Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Létající auta: Už i Slovácí mají svůj aeromobil. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 5. 2013 14:27

    Carter83 (neregistrovaný)

     K obecnému využití pro GPGPU moc neřeknu, to už spíše někdo jako např. SamanCZ, který, pokud vím, používá Titany.


     Článek/recenze v dohledné době nehrozí, není o čem psát - výpočty proudění, to je totiž pořád stejná písnička. V ANSYSu se podpora pro GPU letos nechystá, tj. nejdříve příští (oficiálně ale není nic potvrzeno, takže klidně i později) a v té době už Titan určitě nebude to nej. Navíc, 3 GB paměti jsou na CFD zoufale málo, i kdyby už se na něčem takovém dalo počítat, tak by to musel být "velký" Titan.


     Osobně vkládám do budoucna mnohem větší naději v heterogenní architektury, jakmile budou CPU i GPU přistupovat ke stejné paměti, bude určitě snadnější portovat na GPU jenom některé části algoritmu, hlavně maticové operace.


    P.s. Mimochodem, pro pevnostní výpočty už ANSYS GPU výpočty podporuje, nicméně žádná sláva to, co se výkonu týče, není. Dokonce je to tak, že GPU je pomalejší než CPU, a vyplatí se pouze díky rozdílné licenční politice. Tj, mám-li jeden 8-mi jádrový Xeon, přikoupením dalšího získám více výkonu než koupí Tesly. Přitom Xeon je levnější. Jenže, pro využití druhého CPU potřebuji další licenci, která je řádově dražší než hardware, zatímco CPU + GPU mohu používat v rámci jediné...