Hlavní navigace

Levná microATX deska pro Core i7 od MSI

13. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čipset X58 pro procesory Core i7 je sám o sobě highendovou záležitostí, ovšem už DFI a ASUS (recenze zde) nám ukázali, že i highendová deska pro Core i7 lze zpracovat v rozměrech microATX. Nyní se k nim připojuje i MSI.

Deska je zatím ve fázi prototypu, ale můžeme se domnívat, že půjde o něco levnějšího, než je většina desek pro Core i7, alespoň to naznačuje nepříliš extrémní chlazení a výbava.

MSI mATX X58

Deska má klasicky šest slotů pro paměti DDR3, socket LGA 1366 pro procesory Core i7, dva PEG sloty (PCIe 2.0 ×16), jedno PCI a jedno krátké PCI Express (nejspíše ×4). Můžete osadit dva Radeony do CrossFireX, podpora SLI zatím není jistá. Osmikanálový zvukový kodek či gigabitový Ethernet jsou standardem, datová úložiště můžete připojit přes sedm SATA/300 konektorů, jedno IDE, či jeden konektor pro disketovou mechaniku. Na desce je tlačítko pro vypínání a zapínání, což se může hodit.

CS24

Cena ani dostupnost nebyly oznámeny, ovšem jak jsem zmínil výše, můžeme čekat levnou desku, alespoň v porovnání s běžnými základovkami s čipsetem X58.

Zdroj: techPowerUp! News

Autor článku