Hlavní navigace

Levné sedmipalcové a osmipalcové tablety přinese aktualizace Windows Blue

10. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V jednom ze článků na serveru The Verge se objevila informace o Windows Blue. Tento projekt si klade za cíl proměnit některé dlouhodobé zvyklosti a aspekty Windows. Microsoft si uvědomuje, že nemůže čekat další tři roky s vydáním nového operačního systému. Kde bude do té doby konkurence? S Osmičkami nesoutěží jen desktopové systémy, nýbrž i mobilní. Známá značka nyní soutěží s tahouny sektoru s tablety a mobily, tedy s iOS a Androidem. Zhruba v polovině příštího roku proto spatříme balík vylepšení pro Windows 8.

Nepřehlédněte: Nová Windows s upravenou Úvodní obrazovkou spatříme již v příštím roce

Nedávno jsme hlásili, že Windows Blue budou vycházet rok co rok a napoprvé nám upraví nabídku Start. Dlaždice se údajně dočkají více rozměrů, přičemž nyní máme k dispozici jen dva. Všichni doufáme, že se Metro zbaví dětských nemocí. Přece jen, problémy s ním občas nastanou. Nejnovější informace prozrazuje více. Blue se údajně zaměří na menší tablety, s obrazovkou sedmi a osmi palcích. Úpravy uživatelského prostředí zajistí pohodlné ovládání na menších displejích.

 

První vlna zařízení s Windows 8/RT nevyplavila žádný vyloženě malý tablet. Minimem se stalo deset palců. Platí to také pro domácí Surface. Zdá se nám logické, že se Microsoft pokusí rozšířit své pole působnosti. Každý zákazník žádá něco jiného, je tedy nutné, dát mu na výběr. Navíc se otevřou dveře pro levná zařízení. Takový Surface bychom asi nenazvali etalonem levných a tudíž skutečně masových tabletů. Redmondským schází konkurence k oblíbenému Nexus 7. Spekulace koresponduje s dřívější pověstí o sedmipalcovém Xbox Surface.

Microsoft se údajně hodlá držet názvu Windows 8, přestože bude operační systém rok co rok oživen větší porcí novinek. Blue je pouze kódové označení. Zatím netušíme, zda bude upgrade placený, nebo zdarma dostupný. Dotekové aplikace ale budou po vydání vznikat a podporovat jen nejnovější vydání Windows 8, z čehož plyne, že budeme muset všichni upgradovat.

MMF24

Microsoft Surface

Zdroj: The Verge via Neowin