Hlavní navigace

Levný podvozek pro Core i5 od eVGA

9. 12. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Procesor Intel Core i5-750 láká uživatele svou relativně nízkou cenou (na čtyřjádrový procesor) a výborným výkonem, přesto však chybí větší množství opravdu levných desek, které by si s tímto procesorem poradily. Své želízko do ohně představuje společnost eVGA, jež uvádí na trh základní desku eVGA P55 V.

  

Svými rozměry se jedná o micro-ATX model, použitým čipsetem je Intel P55 a podpora procesorů je již z předešlého odstavce jasná – jsou to kousky Intel Core i5. Deska dostala do vínku čtyři paměťové sloty typu DDR3, dva plnohodnotné PCI-Express ×16 sloty a celou pětici SATA 3 Gb/s portů. Jsou to právě tyto porty, jejichž pozice na desce vzbuzuje nemalý údiv: umístění skoro přímo pod paměťovými sloty vedle sebe je nešťastné, při využití dvouslotové karty dojde k znepřístupnění minimálně jednoho z nich, spíše však dvou.

MMF24

eVGA P55 V má dále jeden eSATA port, gigabitový ethernet a integrovaný zvukový kodek 7.1. Deska zcela postrádá PCI sloty (nebo je alespoň nevidím), což je dosti překvapivé. Předpokládaná cena je okolo $120, což je těsně nad 2000 Kč – v této ultralevné kategorii zřejmě obsadí první místo, neb všechny ostatní levné desky jsou o pár stokorun dražší.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku