Hlavní navigace

LG G9 možná nebude. Výrobce chystá novou strategii

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský web Naver tvrdí, že společnost LG letos zruší svou géčkovou řadu telefonů a místo ní uvede novou sérii zapadající do segmentu „mass premium“. V klasickém značení by tak šlo o vyšší střední třídu.

Samotné LG zprávu nepotvrdilo, ale pro magazín Android Police řeklo, že po osm generací byla řada G technologickým lídrem a že brzy řekne více informací. Prvním telefonem série byl LG Optimus G, posledním pak LG G8, resp. LG G8X. Během osmi let Korejci zavedli novinky, které se chytily i jinde. Od některých odvážných nápadů ale firma sama ustoupila.

LG G2 odvážně přenesl tlačítka na záda. LG G Flex měl ohnutý displej. LG G3 byl první telefon s QHD displejem a laserovým ostřením. LG G4 přinesl kožená záda. LG G5 vsadil na modulární design. LG G6 získal nudlovitý displej, ultraširoký foťák a lepší sluchátkový výstup. Pak už ale série stagnovala, mj. i kvůli řadě LG V, která je novým highendem.

KL24

LG na tom na smartphonovém trhu zatím není tak špatně jako Sony nebo HTC, především v domácí Koreji má pořád silnou pozici. Podle Counterpointu jde o osmého největšího výrobce světa. Meziročně si ale však firma v dodávkách pohoršila o bezmála 30 %, zatímco jeho soupeři (s výjimkou Applu) rostli. Nová strategii by tak LG rozhodně neuškodila.

Zdroj: Naver, Android Police

Byl pro vás článek přínosný?