Hlavní navigace

LG na tajnosti nehraje, o top modelu G3 už víme téměř vše

22. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

LG G3 se oficiálně představí až příští úterý, ale Korejci nás už asi ničím nepřekvapí. Po prvním teaseru, který odhalil tvar těla, teď LG ukázalo i bližší detaily nového flip krytu QuickCircle. Schová pouze část displeje, kruhový výřez zůstane viditelný. A co víc, s malým okénkem počítá i samotný systém.

Pomocí výřezu bude možné zkontrolovat hodiny, příchozí hovor, SMS, poslouchat hudbu nebo fotit. Uživatelské rozhraní se při zavřeném krytu přizpůsobí tak, aby všechna důležitá tlačítka a údaje byly vidět. Displej v tomto režimu vypadá podobně jako na hodinkách Moto 360.

LG vývojářům poskytne SDK, aby „kruhové“ aplikace mohli dělat i oni. QuickCircle bude dostupný v pěti barvách: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Aqua Mint a Indian Pink. LG slibuje, že kryt telefon příliš nezvětší a nebude vadit ani při bezdrátovém nabíjení pomoc Qi podložky.

 

Další únik LG možná neplánovalo, ale už je to venku. Výrobce ukazoval model G3 korejským prodejcům a prezentace schopností a hardwaru se dostala na veřejnost. Slajdy získal například magazín Phone Arena. V našich odhadech jsme se prakticky nemýlili.

LG podobně jako špičková konkurence sáhlo po čipsetu Snapdragon 801, 3 GB RAM a 32GB úložišti. Oproti Samsungu, HTC nebo Sony ale vsadilo na větší displej s vyšším rozlišením. Čekejte 5,5" úhlopříčku, IPS panel a 1440 × 2560 px.

KL24

Díky minimálním rámečkům jsou rozměry takřka stejné jako u rivalů s menším displejem: 146,3 × 74,6 × 8,9 mm. Akumulátor má kapacitu 3000 mAh, telefon si poradí i s LTE-Advanced a běží na poslední verzi Androidu 4.4.

Přední foťák skutečně nabídne rozlišení 2 Mpx a slibuje jakýsi vylepšující selfie mód. Čínští výrobci přitom aplikují retušující a makeup filtry, od LG možná přijde něco podobného. Zadní foťák s 13 Mpx je opticky stabilizovaný, má duální LED a hlavně nový laser pomáhající při ostření za horšího světla. Evleaks měly pravdu.

Byl pro vás článek přínosný?