Hlavní navigace

LG nepotřebuje cizí „leakery“. Informace o chystané novince G6 trousí samo

21. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Korejský výrobce již oficiálně potvrdil, že v lednu představený displej je skutečně určen pro nadcházející vlajkovou loď LG G6. Půjde o IPS panel s úhlopříčkou 5,7 palce a rozlišením 2880 × 1440 px. Má nezvyklý poměr stran 18:9. To znamená, že může zobrazit dvě okna aplikací vedle sebe, každé bude mít vlastní čtverec. Dvouokenní režim je nativní součástí Androidu 7.0, LG jej ale ve svém uživatelském rozhraní nabídlo už dříve.

Užší nudle se bude hodit při surfování na výšku, uživatel uvidí více obsahu. LG pro nový optimalizuje také aplikaci fotoaparátu. Umožní například fotit výřezy s poměrem 1:1 (ideálně například pro Instagram), takže na jedné obrazovce bude vidět živý náhled i naposledy pořízený snímek. Přibude speciální režim pro focení jídla (nastaví se „šťavnatější“ barvy). Tvořit bude možné také GIFy. Smyčka může mít 2 až 100 snímků. Nový bude také kalendář. V režimu na šířku bude vidět týdenní/měsíční pohled i detaily vybraného dne.

Z uveřejněných videí je také zřejmé, že LG G6 bude voděodolný a nabídne špičkový zvuk. Vrátí se i sekundární zadní foťák s širším úhlem záběru.

CS24

Podle nepotvrzených informací telefon dostane Snapdragon 821, 4 GB RAM, 32 GB flash paměti (plus čtečku microSD) a 3200mAh akumulátor, tentokrát nevyměnitelný. Oficiálně to budeme vědět až v neděli, to LG novinku uvede na barcelonském veletrhu.