Hlavní navigace

LG Optimus LTE 2 – Korejec se 2 GB RAM a kovovým tělem

6. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jihokorejská společnost LG tak trochu ve stínu představení dlouho očekávaného Samsungu Galaxy S III, oznámila i svou novou vlajkovou loď. A v mnoha ohledech je velmi podobná právě „estrojce“.

Čtvrtek 3. května se tak zřejmě výrazně zapíše do dějin mobilních telefonů. Byly představeny dva opravdu velmi nabušené smartphony. O Samsungu Galaxy SIII jste si již mohli přečíst v rozsáhlém preview, nyní se pojďme zaměřit na kousek od LG.

Největší výrazností modelu je především disponibilita 2 GB RAM. Nabízí se otázka, zda je takové množství operační paměti u smartphonu potřeba, odpověď však bude u každého jiná. Už se alespoň uživatelé nebudou muset uskromňovat v počtu spuštěných aplikací.

LG Optimus LTE2Bohužel, společnost ještě neuveřejnila úplně všechny detaily. Neznáme například typ procesoru, či úhlopříčku displeje. Jisté je však použití TrueHD IPS displej s rozlišením 1280 × 720 pixelů. Neopakuje se tak zklamání ze zkreslení barev, jako u PenTile matice u S3. Těšit se můžeme na plnohodnotnou RGB matici.

Trochu odlišný je mezi supermodely i použitý materiál. Zatímco Galaxy SIII je tvořen pouze plastem, u Optimusu LTE 2 však nalezneme tvrzené sklo a kov, tedy materiály hodné vlajkové lodi. Z další výbavy se můžeme těšit na podporu LTE, 2 150 mAh baterii či Android Ice Cream Sandwich.

LG Optimus LTE2

A na závěr tu máme ještě dvě podobnosti. Tou první je možnost pořízení fotografie hlasem, hlavním překvapením je ale možnost indukčního nabíjení přes podložku i u modelu od LG. Jak uváděl kolega Stanislav Janů, ještě před měsícem jsme tuto technologii považovali za aprílový vtípek, nyní jí už disponují dva modely od různých výrobců.

KL24

LG Optimus LTE 2 se na korejský trh má dostat v polovině května za zatím neznámou cenu. Snad se brzy prolomí mlčenlivost a zjistíme veškeré podrobnosti o výbavě i prodeji například v České republice.

Zdroj: GSMArena

Byl pro vás článek přínosný?