Hlavní navigace

LG pro rok 2012 plánuje 55" OLED televizi

25. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Do souboje o místo před gaučem konečně zamíří dlouho odkládaná technologie. Kombinuje výhody plazmy i LCD, ale dosud jsme se s ní setkávali jen u mobilů a jiných malých obrazovek.

LG se chytá otěží. Společnost slibuje již pro příští rok uvést na trh 55palcovou OLED televizi. Podobný kousek již před pár lety nabídlo i Sony, tenkrát však byla OLED technologie ještě v plenkách a panely byly astronomicky drahé.

Nyní se ale už zřejmě blýská na lepší časy. Náklady na výrobu OLED panelů šly podstatně dolů, navíc za těch pár let technologie pokročila o další kus dál, tudíž se zřejmě můžeme těšit na ještě kvalitnější obraz, velmi tenké panely a nižší spotřebu energie. To vše za snad již relativně přijatelnou cenu.

" frameborder="0" height="286" width="450">
31" 3D OLED-TV na CES 2011; všimněte si především tloušťky panelu

KL24

Vize společnosti směřují k využívání vlastních AH-IPS panelů na malé obrazovky, pro tablety či smartphone a OLED panely pro televize. Výroba počáteční sady nových televizí je plánována v řádu deseti tisíc kusů. Oproti tomu, asi největší konkurent, Samsung, zatím plánuje jen výrobu 32" OLED panelů někdy ve druhé polovině roku 2012.

Zdroj: SlashGear

Byl pro vás článek přínosný?