Hlavní navigace

LG reaguje na úspěšný Galaxy Note. Chytrý zápisník G3 Stylus bude levnější, ale slabší

26. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ke třetí generaci „géček“ míří další rodinný příslušník. Korejský výrobce oficiálně představil telefon G3 Stylus, jenž na první pohled připomíná řadu Galaxy Note od Samsungu. Může za to velký displej a stylus. LG ale míří mnohem níže. Zatímco Samsung uvádí prémiová zařízení s tím nejlepším hardwarem, LG začne prodávat mnohem lidovější model.

LG G3 Stylus
LG G3 Stylus

G3 Stylus má 5,5" displej typu IPS, avšak se slabým rozlišením 960 × 540. Proč výrobce nepoužil alespoň HD, když už jsou ty panely dnes tak levné, netušíme. Slabší výbava se projevila i jinde. Uvnitř najdeme čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz (zřejmě Cortex-A7), 1 GB RAM a 8 GB flashového úložiště, které lze doplnit pomocí karty microSD.

Softwarovým základem je Android 4.4.2 doplněný o upravené uživatelské rozhraní. Stylus bude možné používat k ručnímu psaní poznámek, kreslení a polohování dvou systémových oken podobně jako u Galany Notů.

O telefonu dále víme, že má zadní 13Mpx foťák a přední 1,3Mpx. Akumulátor s nadstandardní kapacitou 3000 mAh bude možné vyměnit. Velkou škodou je chybějící LTE, G3 Stylus se připojí jen ke 2G a 3G sítím. V pase má 10,2 mm a váží 163 gramů. Prodávat se začne v září, a to primárně v rozvojových zemích, o Evropě ani Americe zatím výrobce nemluví. Bližší detaily a cenu ale budeme znát až po veletrhu IFA.

 

Zdroj: LG