Hlavní navigace

LG se zaměří více na smartphony a méně na tablety

21. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost LG, jako by si byla vědoma svého ne zrovna přesvědčivého úspěchu na poli tabletů, se rozhodla výrazně zpomalit právě s vydáváním nových modelů. Namísto toho má firma v plánu, zaměřit se na to, co umí více – smartphony!

Danou informaci sdělil mluvčí LG agentuře Bloomberg, takže se určitě nejedná o nějaké anonymní řečnění ve fórech. Důvod, proč se tak LG rozhodlo, odhadují někteří na neúspěšný pokus LG o protlačení tabletu Optimus Pad LTE počátkem tohoto roku. Firmě se s ním nepodařilo získat výraznější tržní podíl, jelikož v době, kdy co do obliby dominují trhu iPady, to je a bylo velmi těžké.

Ohledně svých budoucích plánů ještě LG prozradilo, že její další novinky poběží samozřejmě na oblíbené platformě Android, což firma aktuálně vidí jako svůj další nejlepší tah na tržní desce. Teprve čas ale ukáže, zda to byla pro LG optimální volba, jelikož trh tabletů poroste v příštích letech exponenciálně.

KL24

LG má jistě schopnosti, zkušenosti, i technologie k vytvoření skutečně špičkového modelu srovnatelného s HTC One X nebo Samsung Galaxy S III, jejich implementace a předchozí pokusy ale nebyly tak úplně dotažené do konce. Doufejme proto, že se to příštích modelů týkat nebude...

Zdroj: Android and Me

Byl pro vás článek přínosný?