Hlavní navigace

LG uvedlo dva smartphony střední třídy, těsně před startem MWC v Barceloně

21. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

I když MWC v Barceloně začne až příští týden, už dnes LG oznámilo dva přírůstky do Androidí rodiny smartphonů. Ta se rozrostla o modely Optimus F7 a Optimus F5. Ani v jednom případě se nejedná o nějaký high endový model, který by měl konkurovat nedávno představenému HTC One nebo plánovanému Samsungu Galaxy S IV.

V případě vyššího modelu Optimus F7 půjde o smartphone s úhlopříčkou displeje 4,7“ na němž nabídne rozlišení 720 × 1280. Použitý panel je typu IPS, LG jej označuje jako True HD IPS. Hustota pixelů se pak zastavila na pěkné hodnotě 312 PPI. Telefon bude poháněn dvoujádrem s frekvencí 1,5 GHz, jež bude doplněno o 2 GB operační paměti RAM. Interní úložiště rozšířitelné pomocí microSD karet bude mít kapacitu 32 GB.

LG Optimus 5 a 7
LG Optimus 5 a 7

Fotoaparát bude mít obrazové rozlišení 8 Mpx a přední kamerka pro videohovory 1,3 Mpx. Natáčet bude možné v rozlišení 720p. Milou je také kapacita akumulátoru – 2 540 mAh, která potvrzuje trend zvyšujících se kapacit. Zatím není jisté, kdy Optimus F7 dorazí na trh, víme však, že to bude s Androidem 4.1.2.

Model s označením Optimus F5 bude o něco levnější a tomu odpovídají i hardwarové parametry. Displej bude mít menší úhlopříčku 4,3“ a rozlišení 540 × 960. Rovněž bude poháněn dvoujádrovým procesorem, ten však bude mít takt 1,2 GHz. RAM bude mít poloviční kapacitu – tedy 1 GB, interní úložiště se smrsklo na 8 GB. Akumulátor bude mít kapacitu 2 150 mAh. Jako první se dostane Optimus F5 na evropský trh, na který by měl zamířit ve druhém kvartálu letošního roku.

MMF24

LG Optimus 5
LG Optimus 5