Hlavní navigace

LG V30 bude dělo. Korejci slibují „malý velký“ telefon a nejsvětelnější objektiv

10. 8. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

LG stejně jako v minulosti neschovává všechny trumfy až do data premiéry, ale detaily o novinkách prozrazuje dopředu. Již 31. srpna by korejský výrobce měl představit svůj nejlepší telefon – LG V30.

Název už firma potvrdila. Na svém webu také prozradila, že využije další evoluci svého displeje FullVision, který letos poprvé použila u LG G6. Výrobce slibuje minimalizace rámečků po všech stranách. Telefon dostane šestipalcový displej na rozdíl od V20 bude pouze jediný.

Takhle bude vypadat spodní strana LG V30 Takhle bude vypadat spodní strana LG V30

LG využije panel typu P-OLED krytý gorilím sklem páté generace. Dostane rozlišení 1440 × 2880 px a slibuje špičkový kontrast i zobrazení barev. Výrobce mluví o pokrytí 148 % barevného prostoru sRGB a 109 % DCP-P3 využívaného ve filmovém průmyslu. Telefon rovněž podporuje formát HDR10, takže filmy v širokém dynamickém rozsahu zobrazí korektně.

Výrobce na svém blogu ukázal u kousek telefonu, spodní část odhalující ztenčené rámečky. Oficiální snímek odpovídá uniklému renderu celého zařízení, který zveřejnil LCE Universe.

https://twitter.com/UniverseIce/status/892949427802865669

CS24

K tomu LG prozradilo i pár drobností k zadnímu foťáku. Opět bude zdvojený, LG používá u sekundárního modulu širokoúhlý objektiv. Hlavní foťák dostane nejsvětelnější objektiv dostupný v mobilu. Nabídne clonu F1,6, která propustí o čtvrtinu více světla než F1,8. To pomůže při focení v šeru nebo zkrácení doby závěrky během dne. Na hloubku ostrosti to vzhledem k velikosti snímačů v mobilech téměř žádný vliv mít nebude.

Objektiv nebude jen světelný, LG slibuje též lepší optickou kvalitu, která věrněji zachytí skutečné barvy. Širokoúhlý objektiv zase nemá tolik trpět na zkreslení v rozích. Oba moduly by měly nabídnout optickou stabilizaci pro fotky, elektronickou pro video a dělit se budou o laserové ostření.

Nový objektiv v LG V30 Nový objektiv v LG V30