Hlavní navigace

Odvážný nápad, který vyvolává posměšky. Hybridní hodinky od LG nejsou čitelné

4. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pětioký smartphone LG V40 není jedinou dnešní novinkou korejského výrobce. LG spolu s mobilem uvedlo i další generaci chytrých hodinek. Nazývá je Watch W7 a oproti předchůdcům se liší v jediné, ale zato podstatné věci. Uvnitř je klasický krystalový hodinový strojek se dvěma ručičkami. Quartz dodala švýcarská společnost Soprod, zbytek je dílem LG. Hodinky mají kruhový OLED displej s průměrem 1,2 palce a opsaným rozlišením 360 × 360 px. Kombinací chytrých digitálních hodinek a mechanických výrobce dosáhl vyšší výdrže. V běžném režimu Watch W7 slibují až dva dny bez nabíjení, v úsporném módu vydrží až 4 dny, při vypnutí chytrých funkcí a běhu pouze analogové části se bez nabíječky obejdete 100 dní. Akumulátor má kapacitu 240 mAh.

Hodinky běží na systému Wear OS a obsahují zastaralý čipset Snapdragon Wear 2100 (nikoliv úspornější Wear 3100), 768 MB RAM a 4 GB flash paměti pro aplikace. S mobilem se spojí pomocí Bluetooth a Wi-Fi, LTE bohužel chybí. Postrádat ale budete i snímač tepu, GPS nebo třeba NFC, kterým by šlo platit. Dostupné jsou jen pohybové senzory s orientací v devíti osách a barometrický výškoměr. Stupeň krytí je jen IP68, nic pro plavání, natož potápění.

https://twitter.com/MKBHD/status/1047626668322508801

Nápad s hybridními hodinkami je možná odvážný, ale nejspíš ne praktický. Jak ukazuje youtuber Marques Brownlee, který byl na tiskovce LG, analogové ručičky zkrátka překážejí. Můžete pod nimi dynamicky vykreslovat krásné ciferníky, ale pokud má chytrá část hodinek zobrazit text nebo nějakou užitečnou grafiku, moc toho neuvidíte.

KL24

Cenu ani přesnou dostupnost v Evropě zatím výrobce neuvedl. V USA se ale hodinky začnou prodávat příští týden za 450 dolarů.

TIP: Chytré hodinky od Casia mají Android, dvouvrstvý displej a vydrží měsíc

Byl pro vás článek přínosný?